Kerstfeest in Volendam

Het koor heeft in de loop van de tijd meegewerkt aan verschillende opnames van vooral kerstmuziek.

De alten en sopranen van 8 tot en met 15 jaar zijn gevraagd door Jan Smit om van 2 liedjes, de refreinen te zingen voor zijn nieuwe Kerst-cd. Frank Keijzer heeft samen met de kinderen de liedjes geoefend, tijdens deze repetitie kwam Jan even kijken en luisteren in het koorhuis, of het goed klonk. Na 1 repetitie mochten de alten en sopranen samen met Frank Keijzer, Juliette Besijn en andere repetitoren op 24 september 2015 naar de studio van Jan om het in te zingen. In de warme studio werd hard gewerkt vanaf 19.00 uur tot 20.00 uur om de 2 refreinen zo mooi mogelijk te laten klinken. Aan het eind van de opnames konden de kinderen de liedjes beluisteren en het resultaat mocht er zijn. Het nieuwe Kerstalbum van Jan Smit komt uit op 6 november 2015 en daarop zijn deze 2 liedjes te horen. Jan heeft beloofd dat hij alle kinderen die hier aan hebben meegewerkt, gratis zijn nieuwe Kerst-cd zal schenken.

Jan Smit kreeg op 10 november een gouden plaat uit handen van Brian Adams en die heeft hij opgedragen aan De Zangertjes als dank voor onze medewerking aan zijn Kerst-cd. Frank Keijzer mocht de plaat in ontvangst nemen en dat vond hij een grote eer. De gouden plaat heeft ondertussen een mooie plek in het koorhuis gekregen. Namens De Zangertjes van Volendam willen we Jan hartelijk bedanken voor dit mooie gebaar.

In 2001 is onder het label Te Deum, onderdeel van Dureco Strengholt Music Productions een CD opgenomen met de titel Kerst in Volendam. Deze CD is opgenomen onder leiding van  Meester Evert Beumer in Het Kruispunt in Volendam met begeleiding van Kees Bornewasser en als speciale gast (toen nog) Jantje Smit. Op de hoes bedankt Jan Meester Beumer voor de tijd die hij bij het koor heeft doorgebracht.

Op deze CD staan de volgende liederen: Midden In De Winternacht, Nu Zijt Wellekome, Eer Zij God In Onze Dagen, Es Ist Ein Ros Entsprungen, Adeste Fidelis, Ave Maria, Long Time Ago In Bethlehem, Stille Nacht, Stil Stil Stil, Er Is Een Kindeke Geboren Op Aard, Away In A Manger, Een Ster Ging Op Uit Israel, De Herdertjes Lagen Bij Nachte, In De Stad Van Koning David, O Du Frohliche, Het Is Geboren Het Goddelijk Kind, O Kom O Kom Immanuel, Hoe Leidt Dit Kindeke.


Voor de liefhebbers: deze CD is nog steeds verkrijgbaar.

In 1973 is een LP opgenomen waar drie koren uit Volendam aan meewerkten, De Zangertjes van Volendam, het kerkkoor van de Vincentiuskerk en het Volendams Operakoor. Ook Maribelle, the artist formerly known as Marietje, werkte aan de LP mee. De Zangertjes staan met de volgende liederen op de LP: Kerstwiegelied samen met Marietje, Het was een maged uutverkoren, ’t Is geboren het godd’lijk kind, Midden in de winternacht en Nu zijt wellekome. De drie eerstgenoemde liederen werden gearrangeerd door de toenmalige vaste organist van het koor, pater Cor van de Peet s.c.j. Voor meer informatie over de totstandkoming van de LP: klik op de volgende link: Peter Koelewijn Produkties.

 https://www.peterkoelewijn.nl/discografie/produkties/volendams_operakoor/volendams_operakoor5.html

 https://www.discogs.com/release/13617564-Marietje-Volendams-Operakoor-St-Vincentius-Kerkkoor-Jongens-En-Mannenkoor-De-Zangers-Van-Volendam-Ke

Bij gelegenheid van die LP werd een foto gemaakt waar alle meewerkende koren opstonden.

Klik hier voor de namen.