Benjamins en Aspiranten in de bibliotheek

03-11-2021

Op woensdag 3 november 2021 komen de Benjamins en Aspiranten van het koor De Zangertjes van Volendam op bezoek in de bibliotheek Waterland Volendam aan de Foksiastraat 10. De koorleden hebben daar een repetitie en willen daarbij andere kinderen die in de bibliotheek aanwezig zijn, kennis laten maken met het zingen in een koor.Tijdens deze repetitie onder leiding van Barbara Koning, Marian Runderkamp en pianist Frank Keijzer gaan we eerst inzingen dan worden er liedjes aangeleerd die later tijdens de les door de kinderen worden gezongen. Ook willen we een liedje in canon laten zingen.

Bij de Benjamins leer je spelenderwijs zingen. Deze kinderen zingen in een groep maar er wordt ook solo gezongen. Bij het zingen wordt ook gelet op houding en ademhaling. De leeftijd is vanaf groep 1 ( 4 jaar) De kinderen stromen vanaf ongeveer groep 3 door naar de Aspiranten. De repetitie wordt gegeven op woensdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur in het koorhuis voor jongens en meisjes.

Bij de Aspiranten leer je in een groep, solo, 2 stemmig en canon zingen. Je leert noten lezen en soms wordt gebruik gemaakt van verschillende muziekinstrumenten. Ook worden liedjes in het Engels of Duits gezongen. De leeftijd is vanaf ongeveer groep 3 tot en met groep 6. De repetitie wordt gegeven op woensdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur in het koorhuis aan de Meerstraat 1 voor jongens en meisjes.

Nieuwe leden zijn van harte welkom.