Concertreis Bitburg, Trier 2018

27 april t/m 2 mei 2018

Soms hoeft de busreis niet eens zo lang te duren om in een compleet andere wereld te komen. Zo maken we dit jaar een concertreis naar het fraaie Moezelgebied in Duitsland. Binnen een paar uur ben je in het heuvelachtige gebied, met prachtige wijngaarden langs de steile rivierhellingen. In de dorpjes en steden gaat het er nog echt ‘gemütlich’ aan toe en zijn veel bezienswaardigheden te vinden. 

Op Koningsdag, vrijdag 27 april, rijden we richting Duitsland voor een zesdaagse concertreis. Alle koorleden en medewerkers zijn uitgenodigd om mee te gaan op een onvergetelijke reis.

We vertrekken vrijdagmorgen vroeg en doen voordat we het land uit gaan het Limburgse plaatsje Vaals aan. Ook zullen we een Limburgse vrijmarkt bezoeken om het echte ‘Koningsdag-gevoel’ te beleven. Vervolgens rijden we naar onze plaats van bestemming: Bitburg. Hier ligt een voormalig officiershotel op een oude kazerne van de luchtmacht, en groot hotel met plaats voor wel 400 gasten. Wij hebben een gedeelte van het hotel tot onze beschikking en een eigen recreatie/eetzaal.Vanuit Bitburg reizen we dagelijks af voor allerlei optredens en uitstapjes. We zingen onder andere de hoogmis in Vianden (Luxemburg) en treden op in Trier, zowel in de Dom als in de Basilica. Natuurlijk is er ook ruimte voor ontspanning. We gaan rodelen van de berg en klimmen in een klimpark. Ook maken we een boottocht over de Moezel. Woensdag 2 mei keren we huiswaarts, maar niet voordat we een bezoek gebracht hebben aan het ‘Eifelpark’.