Repetitieweekend Egmond 2017

3 november t/m 5 november 2017

Op 3, 4 en 5 november heeft het koor een repetitieweekend in Egmond aan Zee. In dit weekend oefent het koor de liederen van het kerstrepertoire voor de komende optredens in de maand december, zie hiervoor onze agenda. Tussendoor is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning.

Repetitieweekend in Egmond

Het repetitieweekend is anders dan een koorreis, want het staat helemaal in het teken van repeteren. We studeerden nieuwe kerstliedjes in. Oude liedjes komen terug op het programma en dat betekent voor de jonge kinderen dat er veel geoefend moet worden. De repetities werden verzorgd en begeleid door Juliette, Frank, Dylan en Eric. Dank hiervoor. 

Vrijdagavond rond 19.00 uur vertrok de inmiddels bekende bus van ‘van Fraassen’ vanaf de kuslus richting Egmond. Daar overnachtten we in een Stay Okay, de vroegere jeugdherberg. Bij aankomst verdeelden de kinderen zich over de kamers en ontdekten ze het gebouw. Wij hadden dit weekend een eigen repetitiezaal tot onze beschikking en deze werd ’s avonds ook gebruikt om gezellig samen te zitten. Zaterdagmorgen startte de dag met een stevig ontbijt zodat er een goede bodem werd gelegd voor de intensieve repetitiedag. Tussen de repetities door was er heerlijk fruit (van Rijkenberg) geschild door Bets en Annie. Na de lunch hadden de kinderen echt wat lucht nodig en zijn we gaan wandelen naar het strand. Daar hebben we gevoetbald en gevliegerd, dit laatste hadden veel kinderen nog nooit gedaan!

Voor we terugliepen naar de Stay Okay werden we nog getrakteerd op een heerlijk Italiaans ijsje en een flinke regenbui, maar dat mocht de pret niet drukken. Terug op locatie werd er nogmaals samen gerepeteerd. ’s Avonds speelden we in teams het spel ‘Show-it’, waarbij er geraden moet worden wat er uitgebeeld wordt.Zondagmorgen kwam een aantal mannen die niet in de gelegenheid waren om het hele weekend mee te gaan het koor versterken. Na de eerste repetitie gaven we ook een klein ‘optreden’ voor een koor uit Weesp dat ook een repetitieweekend hield in Egmond. En zij zongen ook een lied voor ons. Na de lunch zijn we met de bus naar Zandvoort gereden. Daar hebben we het weekend afgesloten in het zwembad. We hebben een prachtig, gezellig en vooral nuttig weekend achter de rug waar we als koor met veel plezier op terug kunnen kijken. Iedereen die geholpen heeft bedankt, en hopelijk tot volgend jaar.